Російська соціальна мережа "ВКонтакті" відновила роботу після більш ніж тригодинного збою. Сайт перестав працювати приблизно о 17:00 за московським часом (16.00 за Києвом). Близько 20:00 соціальна мережа запрацювала у звичайному режимі. 

Причини, за якими "ВКонтакті" був недоступний протягом майже чотирьох годин, поки не уточнюються.

Раніше в мікроблозі керівника прес-служби соціальної мережі Владислава Цеплухіна повідомлялося, що причиною припинення роботи сайту став збій на підстанції, в результаті якого компанія "Лененерго" перестала подавати електроенергію в серверну. Також відзначалося, що "ВКонтакті" повернеться в онлайн в найближчі години. 

У той же час в блогах з'являлися чутки, що в офісах, де розташована адміністрація соціальної мережі, стався обшук. Повідомлялося, що співробітники правоохоронних органів вилучили всі сервери "ВКонтакті".

Також блогери відзначали, що керівників соціальної мережі звинувачують в у розповсюдженні дитячої порнографії і порушенні авторських прав. Офіційного підтвердження ця інформація не отримала. 

Соціальна мережа "Вконтакті" є одним з найпопулярніших сайтів Рунета. Проект був запущений в 2006 році. До теперішнього часу в цій соціальній мережі зареєстровано близько 75 мільйонів користувачів.

 

Мережа "ВКонтакте" заснована в 2006 році випускником філологічного факультету Санкт-Петербурзького державного університету Павлом Дуровим. Зараз сайт є одним з найбільш відвідуваних в Рунеті.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ України заявило, що має намір створити окремийдепартамент для боротьби з незаконними матеріалами в Інтернеті.

Один з основних розповсюджувачів таких матеріалів - соціальна мережа "ВКонтакті", повідомив головний радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній.