Севастополь відомий не тільки великою кількістю різноманітних пляжів та їх красою, але і відсутність плати за їх користування, що приємно вирізняє місто серед інших кримських курортів.

Севастополь – портове місто, знаменитість півострова і його легенда, історична гордість країни, яка є улюбленим місцем туристів з різних країн світу. За ради чого ж приїжджають сюди туристи? Чому ж серед десятків курортних міст, іноді більш відомих своєю туристичною інфраструктурою, гості півострова обирають для відпочинку саме Севастополь?

Більшість відпочивальників приваблює різноманітність і доступність пляжів, адже більшість курортних міст півострова мають одноманітні піщана пляжі або ж вкриті галькою. Для любителів відпочинку на морі дуже важливо знайти саме той пляж, який буде йому до душі, та ще й бажано – безкоштовний. Комусь потрібні гарно обладнані, з повним різноманіттям послуг (зараз можна навіть замовити таку послугу як доставка квітів прямо на пляж, щоб здивувати кохану дівчину), інші ж навпаки віддають перевагу тихим, спокійним місцям з мінімальним втручанням цивілізації у природній ландшафт. Саме в Севастополі кожен знайде саме те, що йому потрібно.

Вам подобається велика галька? Севастополь може запропонувати своїм гостям такі пляжі, до того ж лежання на такій поверхні дуже корисне для тих, у кого виникли певні проблеми зі спиною. Після декількох тижнів проведених на таких пляжах ви зможете забути про біль у хребті. Для тих, хто хоче отримати користь від гальки, але не любить лежати на надто жорсткій поверхні, знайдеться достатня кількість пляжів із дрібною галькою. Для тих, хто відпочиває сім'єю і має маленьких дітей, найкраще підійдуть піщані пляжі.

Ще однією особливістю севастопольських пляжних зон є їхня надзвичайна охайність та доглянутість. Території пляжі регулярно чистяться, вивозиться сміття, тому знайти на пляжі порожню пляшку чи ще який-небудь непотріб практично неможливо. Чисті і акуратні пляжі, що простяглися вздовж берегової лінії Чорного моря безкоштовні для всіх відвідувачів.

Неймовірна краса ландшафту набуває особливого романтизму і чарівності при заході сонця, тому досить часто пляжі стають мовчазними свідками романтичних побачень, вишукану атмосферу яких можуть доповнити екзотичні букети, що привозяться за допомогою такої послуги як доставка квітів в Севастополь.